Diseminacija

 


Tvoje življenje – tvoja zgodba, usposabljanje v Italiji

V okviru projekta, YOUR LIFE – YOUR STORY smo se 3 predstavnice iz Slovenije, ŠC Celje  udeležile srečanja in izobraževanja v Italiji. Izobraževanje je potekalo v idilični vasici Sermugnano, nedaleč od prestolnice Rima. Sama pokrajina zaradi svoje lepote kar kliče po inspiraciji in pisanju zgodb, tako osebnih kot tudi poučnih.  Izobraževanje je potekalo na različnih nivojih od izvajanja delavnic, izobraževanja o digitalnih orodjih, izmenjave znanj in veščin med udeleženci. Preizkusili smo se tudi v ustvarjanju zgod s pomočjo gledališke improvizacije ter spoznali veliko novih in zanimivih metod poučevanja. Zanimivo je, da iz vsake življenjske situacije lahko razvijemo zgodbo. Zgodba je del življenja posameznika, pogled na dogajanje zgodbe je odvisen od percepcije posameznika, vezanega tudi na določeno kulturno okolje. Izobraževanje je zajemalo celostni pristop posameznika v družbi in določenem okolju, da naj bo družba homogena in hkrati različna v svoji kulturni identiteti.

Projekt je zanimiv za izvajanje v lokalnem okolju s poudarkom na aktivnih metodah dela vezanih na pripovedovalčevo lokalno skupnost v širšem kontekstu družbe.

 

 

Sestanek projektnih partnerjev v Bialystoku (kick-off meeting)

16. januarja 2018 je v Bialystoku na Poljskem potekalo prvo srečanje partnerjev projekta Your life, your story. Projekt financira Evropska unija preko programa Erasmus+, ključnega ukrepa 2: partnerstva v izobraževanju odraslih. Projekt poteka dve leti, in sicer od 1. 11. 2017 do 30. 10. 2019.

Uvodno srečanje je bilo namenjeno predstavitvi projekta in partnerjev. Prav tako smo podrobneje pregledali načrtovane aktivnosti, vloge in odgovornosti vseh partnerjev, različne protokole (finančni, komunikacijski, administrativni) in aktivnosti za diseminacijo projekta.

Partnerji v projektu so: CKU Bialystok (Poljska), Associacao Animam Viventem (Portugalska), Cooperativa Sociale Muovimente (Italija), Mirciler Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Turčija), Anadrasis Initiative Information (Grčija) in Šolski center Celje (Slovenija). Skupaj se sestanka udeležilo 10 predstavnikov projektnih partnerjev.

(povezava na prispevek)

 

Your life_your story