Diseminacija

Letno poročilo, 24. 5. 2018

Epale, 6. 4. 2018 

Konferenca Uporaba videa pri praktičnem usposabljanju, Bled, marec 2018

Na Bledu smo marca izpeljali uspešno konferenco Erasmus+ projekta See The Goal z naslovom Uporaba videa pri praktičnem usposabljanju. Več kot 50 udeležencev je prisluhnilo projektnemu timu iz Slovenije v sestavi Centra za poklicno izobraževanje Slovenije in Šolskega centra Celje.

See The Goal je 2-letni Erasmus+ projekt, v katerem partnerji iz Slovenije, Finske, Danske in Portugalske snemamo videe o tem, česa se dijaki naučijo na praktičnem usposabljanju z delom v podjetjih. V Sloveniji smo snemali videe za program Mehatronik Operater, ki ga izvajamo na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje.

 

Konferenca je bila zelo praktično zasnovana. Slušatelji so prisluhnili načinom, kako pripraviti scenarij, izdelati načrt snemanja in postavitev kamer, kako snemati in video zmontirati. Spisali so svoj kratek scenarij, skicirali postavitev kamere, načrtovali grafično opremo videa in se na koncu še lotili snemanja predvidene učne situacije. Povezati so morali led lučko in upor na mikrokrmilnik Arduino.

Časa ni bilo veliko – dovolj za začetno navdušenje in ravno prav za motivacijo za raziskovanje programov in orodij v prihodnje. Z gotovostjo pa lahko trdimo tudi, da je pot projekta, ki smo si jo zadali, očitno prava, saj smo uspeli za skupnimi mizami konference povezati predstavnike šolstva in gospodarstva.

 

 

 

Projektno srečanje na Portugalskem, februar 2018

Februarja 2018 je projektni tim Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ŠC Celje odpotoval na projektno srečanje na Portugalsko. Gre za tretje srečanje partnerjev iz Slovenije, z Danske, s Finske in Portugalske in hkrati zadnje pred zaključno konferenco septembra 2018 v Ljubljani.

Ogledali so si posnete videe vsakega od partnerjev in razpravljali o rezultatih evalvacij. Videe so si namreč že pred tem ogledali dijaki, profesorji in mentorji v podjetjih ter jih ovrednotili s pomočjo priloženega vprašalnika. Vmesni rezultati bodo v kratkem na voljo na spletni strani projekta, jeseni pa bodo objavljeni v celoti.  

Del projektnega srečanja je bilo sicer tudi spoznavanje načina Praktičnega usposabljanja z delom, kot ga poznajo na Portugalskem. V ta namen so projektni partnerji obiskali tamkajšnjo učno avtomehanično delavnico

Konferenca UPORABA VIDEA PRI PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU, Bled

Vabimo vas na mednarodno konferenco Erasmus+ projekta See The Goal: In-company learning outcomes as videos, ki bo potekala v ponedeljek, 26. 3. 2018, z začetkom ob 8.30 v hotelu Astoria na Bledu.
Na konferenci boste spoznali pripravo scenarija, snemanje in možnosti uporabe videa v učnem procesu.
 
 
 

Strokovno usposabljanje na Danskem

Profesorji strokovnih predmetov Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ŠC Celje so se v okviru Erasmus+ projekta See the Goal od 27. 2. do 3. 3. 2017 udeležili tedenskega usposabljanja snemanja na Danskem. Tamkajšnji strokovnjaki za medije so udeležence partnerskih organizacij projekta podučili o tehnikah snemanja, kako zagotavljati pravilno osvetlitev prostorov, kje postaviti kamero in kako doseči dober kader, predstavili so načine snemanja zvoka in poskrbeli, da so udeleženci ob koncu posnet material tudi zmontirali v lasten video.

To strokovno usposabljanje bo v nadaljevanju projekta zelo pomembno, saj bodo nastajali scenariji o tem, česa se naši dijaki v poklicnem izobraževanju naučijo na praksi, temu pa bodo sledili še video zapisi.


Snemanje učnih izidov v celjskem podjetju Etra

Sredi aprila se je ekipa See the Goal mudila v celjskem podjetju Etra (linkaš: http://etra.si/) , kjer so nam prijazno pomagali z nasveti in delili z nami vse izkušnje z delom in dijaki, ki prihajajo k njim na praktično usposabljanje. Iskrena hvala zaposlenim za sodelovanje, kmalu pa pokažemo tudi videe za program Mehatronik, ki so nastali. Za zdaj pa vabljeni k ogledu foto galerije.