Diseminacija

Lemo prospekt
Lemo zloženka
Celje.info
Tv Celje
Celjan: 2. 11.
Novi tednik: objava bo naslednji četrtek, 10. 11.
Dogodki dneva 24. 11. 2016


Mobility Zagreb

Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ŠC Celje so od 7. do 11. novembra 2016 v okviru Erasmus+ projekta Lemo spoznavali zelene tehnologije v prometu na Hrvaškem.

Prvi dan so si ogledali gostiteljico, Školo za Cestovni Promet, v naslednjih dneh pa so spoznavali polnilne postaje v Zagrebu, obiskali so Tehnični muzej Nikole Tesle v Zagrebu in Avtomobilski muzej Ferdinanda Budickega, podjetje Rimac Automobili, kjer se ukvarjajo z razvojem športnih avtomobilov na električni pogon in podjetje Ducati, kjer so jim predstavili svoja električna kolesa.

Dijaki so bili nad mobilnostjo navdušeni, nekaj njihovih foto utrinkov pa si lahko ogledate v galeriji. 

 


Mobility na Finskem

Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ŠC Celje so se od 2. do 8. 10. 2016 mudili na Finskem. V okviru projekta Lemo – Learning e-mobility so spoznavali prednosti električnih vozil in uporabo le-teh na Finskem. Družili so se s srednješolci tamkajšnje Kouvola Region Vocational College, zadnje tri dni izmenjave pa so preživeli v glavnem mestu Helsinki.


Delavnica za lastnike e-vozil

Dijaki in profesorji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko sodelujejo v projektu Learning E-Mobility (Učeča se mobilnost, skrajšano Lemo). V okviru projekta so pretekli teden v Centru varne vožnje na Ljubečni pripravili delavnico za vse, ki jih zanimajo zelene tehnologije na področju mobilnosti.

Udeleženci so se lahko preizkusili v vožnji z električnimi avtomobili, kot so Tesla, VW E-Golf, BMW I3, Renault Zoe in Kangoo ter Dacia, navdušeno so drveli z električnimi kolesi in se preizkušali v upravljanju z električnimi ravnotežnostnimi boardi.