The Cultural and Creative Occupations: a New opportunities in the traditional industries

CreO: Kulturni in ustvarjalni poklici: nove priložnosti v tradicionalni industriji

Program: Erasmus + KA2

Trajanje projekta: oktober 2018 – oktober 2020

 

Projekt spodbuja inovativnost in povezovanje študentov kreativnih (umetniških) smeri in tradicionalnih tehničnih poklicev. Eden izmed glavnih namenov projektnega partnerstva je okrepiti povezovanje poklicnega izobraževanja z usposabljanjem v podjetjih in poudariti pomen učenja na delovnem mestu. Prav povezovanje ustvarjalnih strok z drugimi gospodarskimi sektorji pa bi moralo med drugim voditi tudi k višji zastopanosti žensk v tehnoloških poklicnih področjih.

Projekt predvideva dva rezultata. Nastala bo učna vsebina za profesorje/mentorje v šolah in vodnik za kadrovske službe oz. vodstva podjetij. Vodi ga španski Ikaslan Bizkaia, partnerji projekta pa so Gospodarska zbornica Slovenije, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje, ISQ s Portugalske, Auxilium iz Avstrije in FFE iz Španije.

Ciljne skupine, ki bodo vključene v projekt in jim bomo predstavili njegove rezultate, so med drugim mentorji praktičnega usposabljanja na šolah, dijaki poklicnega izobraževanja, vodstva in kadrovske službe podjetij, gospodarske zbornice in razvojne agencije ter druga zainteresirana javnost s področij izobraževanja in gospodarstva.

 

Sprotne aktivnosti, nastajanje priročnikov in učinke projekta v Sloveniji najdete na FB: MIC in CreO.

 

Več informacij

Skip to content